Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 148 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

21 травня 2024
Alexander Pope 1688
Fats Waller 1904
Baron Guy De Rothschild 1909
Desmond Wilcox 1931
Ronald Isley 1941
Hilton Valentine 1942
Leo Sayer 1948
Mr. T 1952
Judge Reinhold 1957

Фото дня

debussy.jpg
Новини
До Німеччини поїхало 10000 фунтів стерлінгів PDF Друк e-mail
П'ятниця, 16 вересня 2011, 11:49

У Великій Британії завершився Міжнародний пісенний конкурс. Переможцем став 29-річний баритон з Німеччини Dominik Köninger, якому акомпанував Volker Krafft. Переможець отримав премію у розмірі 10 000 фунтів стерлінгів. Друге місце посів британський тенор Stuart Jackson, третьою стала угорська співачка, меццо-сопрано Dorottya Lang. Премія імені Jean Meikle, що вручається дуетам, дісталася британській парі Jonathan McGovern (баритон) і Timothy End (фортепіано), який разом з американським піаністом Jonathan Ware отримав також Pianist's Prize. Журі конкурсу цього року очолював директор концертного залу "Wigmore" John Gilhooly.

 
Львівська філармонія відкриває новий сезон PDF Друк e-mail
Четвер, 15 вересня 2011, 00:00

Концертом Академічного симфонічного оркестру під керівництвом Айдара Торибаєва Львівська філармонія сьогодні розпочинає сезон. Сцена концертного залу чекає також багато поважних гостей – Олега Крису, Романа Кофмана, Ігоря Блажкова, Вікторію Лук’янець та ін. Крім того, завітає чимало колективів – «Brahms Trio Prague», московський ансамбль «Концертіно», Київський квартет саксофоністів, капела «Трембіта», Національний камерний ансамбль «Солісти Києва» та багато інших.

Детальніше...
 
Микола Дядюра відсвяткує ювілей PDF Друк e-mail
Середа, 14 вересня 2011, 21:59

17 вересня в Колонному залі ім. Лисенка головний диригент симфонічного оркестру Національної філармонії відзначить 50-річний ювілей святковим концертом. У мистецькому вечорі також братиме участь донька ювіляра - лауреат міжнародних конкурсів піаністка Катерина Дядюра. У її виконанні прозвучить Концерт №20 Моцарта для фортепіано з оркестром. Також у програмі концерту - Увертюра до опери «Вільгельм Телль» Джоаккіно Россіні та Симфонію №1 Ґустава Малєра.
Микола Дядюра володіє найвищими державними званнями та відзнаками, серед яких - "Народний артист України" і "Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка".

 
Термін дії авторських прав подовжено до 70 років PDF Друк e-mail
Вівторок, 13 вересня 2011, 20:07

Рада Європейського Союзу ухвалила директиву про подовження терміну дії авторських права на музичні твори з 50 до 70 років. "Артисти все частіше свою творчу кар'єру розпочинають в молодому віці, і тому термін 50 років іноді не забезпечує захист авторських прав упродовж усього життя. Відтак багато митців зазнають фінансових збитків наприкінці свого життя", - йдеться у поясненні до документа.

 
Відбулася прем'єра автосимфонії PDF Друк e-mail
Понеділок, 12 вересня 2011, 21:58

Автомобіль - це не лише транспорт, а ще й музичний інструмент. Гармонію у звуках клаксонів та дверцят зміг почути німецький композитор Маріус Йохану Еліа. Симфонію для 80-ти авто, симфонічного оркестру та перкусійного ансамблю він представив нещодавно у місті Манхайм. У концерті взяли участь різні машини - від антикварних до суперкарів. Слухачі з захопленням вітали музичну новинку. А сам автор симфонії вірить у великі перспективи для свого творіння. Його "оркестр" уже отримує запрошення на закордонні виступи, кількість яких, на переконання автора, лише зростатиме.

 
Наші повернулися з Німеччини (оновлено) PDF Друк e-mail
П'ятниця, 09 вересня 2011, 19:03

Українські артисти, які в Берліні втрапили в халепу через банкрутство фірми-організатора, повернулися до України. Про це УНІАН повідомив речник МЗС України Олександр Дікусаров. "Станом на 13:00 за київським часом всі чотири автобуси з українським творчим колективом прибули до Львова. Від самого українсько-польського кордону їх супроводжував автомобіль ДАІ, - сказав він. - За сприяння представництва МЗС України у Львові четверо харків`ян об 11:45 відбули додому, ще троє поїдуть пізніше. Решта членів групи є мешканцями Львова".

Детальніше...
 
Українські музиканти застрягли в Німеччині PDF Друк e-mail
Четвер, 08 вересня 2011, 15:46

Понад 150 українських музикантів, переважно з Харківського академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка та Галицького академічного камерного хору зі Львова, які перебувають у Німеччині з гастролями, опинилися у скрутній ситуації. Німецька фірма, що є організатором концертів трупи у Берліні, виявилася банкрутом і відмовляється заплатити музикантам за виступи та сплатити повернення їх на батьківщину.

Детальніше...
 
З телефонних балачок складуть оперу PDF Друк e-mail
Вівторок, 06 вересня 2011, 11:45

Німецький діяч культури Karl Heinz Jeron планує створити оперу, складену з мимоволі підслуханих розмов по телефонах. Він роками злився на гучні і безглузді телефонні розмови своїх сусідів під час поїздок в поїздах, і в якийсь момент почав їх записувати. З часом таких розмов накопичилося достатньо для лібрето. Для втілення своєї ідеї Karl планує знайти композитора, який зможе створити музичний супровід для текстових колажів і шумового фону.

 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

Сторінка 11 з 35