Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 179 гостей на сайті

Про Погоду

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

19 квітня 2024
Eliot Ness 1903
Jim Mollison 1905
Garfield Morgan 1931
Dudley Moore 1935
Tim Curry 1946
Paloma Picasso 1949
Ruby Wax 1953
Trevor Francis 1954
Sue Barker 1956

Фото дня

4988695939d6d515ca2df2f5af8e070a.jpg
Хто винен?! PDF Друк e-mail
Середа, 06 січня 2010, 16:38

Хвороба нашого суспільства багато в чому викликана низьким рівнем його духовності. Низький рівень духовності визначається відстороненістю від шедеврів світового мистецтва - не лише музики. Чому так сталося? Хто винен у цьому?

На це питання конче необхідно знайти відповідь: адже, коли знаєш точний діагноз, є запорука успіху лікування. Що перше спадає на думку, коли замислюєшся над цим? Версія перша - система освіти. У школі класичну музику подають так, що дитина сприймає її як дещо застаріле, нудне. Дуже мало таких педагогів, які зможуть викликати в дитини захват, представивши чергову тему, черговий твір, чергового автора. На жаль, і понині після уроку музики єдина реакція, яку можна почути від класу, це сміх, кривляння, виття... І лише ті одиниці, які паралельно відвідують уроки спеціалізованих музичних навчальних закладів, не долучаються до цього гамірливого загалу. ВОНИ ЗНАЮТЬ БІЛЬШЕ про те, що кілька хвилин тому вчитель намагався донести до класу.
Звичайно, не лише до рівня підготовки педагогів ми маємо серйозні претензії. Якість оснащення класів залишається ганебно низькою. Поза сумнівами, якби черговий твір Чайковського чи Моцарта звучав не з благенького динаміка 30-літнього програвача, а в цифровій якості з бездоганної стереосистеми - ефект був би іншим. Та, як не крути, і це є, знову ж таки, проблемою системи освіти.
А якою є друга версія? Можливо, не версія, а складова? Якщо маєте думки з цього приводу - ми радо приймемо їх і, скоріш за все, опублікуємо.