Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 149 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

29 квітня 2024
Duke Ellington 1899
Jonah Barrington 1941
Jerry Sienfeld 1954
Andre Agassi 1970
Tom Ewell 1908
Ainta Dobson 1949
Daniel Day Lewis 1957
Uma Thurman 1970
Lonnie Donegan 1931
Francis Rossi 1949
Michelle Pfeiffer 1957
Mike Hogan 1973

Фото дня

004337.jpg
Зимовий променад в Одеській опері PDF Друк e-mail
Понеділок, 18 січня 2021, 12:10

Вихід із локдауну вибухнув не тільки театральними прем'єрами й концертами, а й фестивалем

30 січня у Південній Пальмірі відкриється II фестиваль "Зимовий променад в Одеській опері-2021", що триватиме до 28 лютого.

- Ми живемо у часи викликів і тому дуже важливо розуміти, що музика, театр, мистецтво - це ті універсальні "ліки", що можуть гармонізувати бурхливий простір, в якому опинилось людство під час пандемії. Фестиваль, що ми зробили зараз - є нашою соціальною місією: привернути увагу до важливості мистецтва, - каже художня керівниця фесту,

генеральна директорка театру Надія БАБІЧ. - Протягом місяця Одеська опера, працюючи і по репертуарній афіші, представить шість унікальних подій, які зацікавлять шанувальників театрального мистецтва.

 



Відкриється фестиваль резонансним спектаклем La Traviata Дж. Верді у постановці головного режисера театру Євгена Лавренчука і диригента- постановника В'ячеслава Чернухо-Воліча. Прем'єра 210-го сезону, La Traviata, - вже стала переможцем фестивалю-премії "ГРА" у категорії "найкраща музична вистава" і першою саме оперною виставою, що отримала престижну театральну Премію ім. Леся Курбаса. Наразі, вистава номінована на Шевченківську премію і пройшла у 3-й тур.

31 січня в програмі прем'єра - балет "Лускунчик" П. Чайковського, яка вже стала окрасою репертуару Одеського театру. Балет, поставлений диригентом В'ячеславом Чернухо-Волічем та хореографом Сергієм Бондуром і під час новорічних та різдвяних свят збирав аншлаги.

5 лютого - балет "Маскарад" Арама Хачатуряна - один з найулюбленіших балетів як у виконавців, так і у глядачів (диригент - Віталій Ковальчук, хореограф - Гаррі Севоян).

- 6 лютого в рамках фестивалю виступить хор Оперного театру, який представить пошанувачам класичної музики концертну програму "Хоровий вернісаж. Класична спадщина", - розказує головний хормейстер Валерій РЕГРУТ. - Ця подія відкриє цикл вечорів, в яких оперний хор буде представлений як самостійна концертна одиниця. Головна мета проєкту - показати розмаїття хорової музики різних жанрів і епох, від оперної і кантатно-ораторіальної до а капельної духовної музики малих форм. У програмі першого концерту "Класична спадщина" прозвучить "Коронаційна меса" В.-А. Моцарта в першому відділенні і кращі хорові сцени з опер Дж. Верді, Ж. Бізе, П. Масканьї за участі провідних солістів театру у другому відділенні.

14 лютого, до Дня закоханих - концерт "Romeo and Juliet. Вічна історія кохання". В програмі: сюїта з балету "Ромео і Джульєтта" Сергія Прокоф'єва, фрагменти з опери "Ромео і Джульєтта" Шарля Гуно, увертюра-фантазія "Ромео і Джульєтта" Петра Чайковського за участі оркестру і провідних солістів театру (диригент - В'ячеслав Чернухо-Воліч, режисер - Павло Кошка).

Закриття фестивалю відбудеться 28 лютого прем'єрою опери "Шукачі перлів" Жоржа Бізе (концертне виконання). Опера вперше звучатиме на сцені Одеської опери. Диригент-постановник - В'ячеслав Чернухо-Воліч, диригент - Віталій Ковальчук, режисер-постановник - Павло Кошка, хормейстер - Валерій Регрут, художник - Ігор Анісенко.

- Коли ми планували цей фестиваль, головною ідеєю було зробити життя одеситів наповненим цікавими творчими подіями, - підсумовує автор та музичний керівник фесту, головний диригент театру В'ячеслав ЧЕРНУХО-ВОЛІЧ. - Ця ідея панує і в цьому сезоні. На фестивалі кожен може вибрати для себе щось особливе - тут і концертне виконання опери Жоржа Бізе "Шукачі перлів", і симфонічна програма, що об'єднала твори різних композиторів вічною темою кохання Romeo and Juliet, і великий концерт хорової музики, а також недавні прем'єри опери і балету. Дві події мають присвяту: виконання опери "Шукачі перлів" ми присвятили пам'яті видатної оперної співачки - Галині Полівановій, що пішла з життя в останній місяць 2020 року, а цикл хорових концертів - головному хормейстеру Одеської опери Леоніду Бутенку, що передчасно пішов від нас у 2018 році ще молодою людиною. Сподіваємось, вимогливий одеський глядач оцінить наші старання".