Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 156 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір


Зараз лунає NOW
- Автор - Назва:
Beethoven - Symphony #3 In E Flat, Op. 55, "Eroica" - 1. Allegro Con Brio
Наступний NEXT
- Автор - Назва:
Schumann - Carnaval - Aveu
Слухачів: 15
Кбіт/сек: 128

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

29 березня 2024
Sir William Walton 1902
Philip Ahn 1905
Ruby Murrey 1935
Sir John Vane 1927
Sheila Kitzinger 1929
Lord (Norman) Tebbit 1931
James Moody 1925
Eric Idle 1943
John Major CH, MP 1943
John Suchet 1944
Elle Mac Pherson 1965
Jonathan Davey! 1965

Фото дня

kalman.jpg
Легендарний Мирослав Скорик – у Вінниці PDF Друк e-mail
Неділя, 25 березня 2018, 19:51

Для Всеукраїнського туру на честь свого 80-річчя Мирослав Скорик, корифей української класичної музики, підготував оригінальну авторську джазову програму "Скорик у стилі JAZZ", повідомляє Music-Review Ukraine. Цей проект унікальний. Він ламає всі шаблони і стереотипи та беззаперечно доводить, що творча людина - завжди молода! 15 березня у Вінниці маестро у концерті "Скорик у стилі JAZZ" продемонстрував неймовірну музичну палітру, віртуозне поєднання класики і джазу. - Над джазовими мотивами я працював понад 20 років, і от нарешті зібрав усе в один великий концерт. Тут і власні оригінальні композиції, і класична симфонічна музика у новій інтерпретації, - відзначив Мирослав Михайлович Скорик.

Екстравагантні танці "В іспано-мавританському стилі", "Сумний блюз", "Канкан зі старої грамофонної платівки", джазові інтерпретації "Місячної сонати", "Апасіонати" і знаменитої "Елізи" Бетховена, парафрази творів Фредеріка Шопена звучали у виконанні чудового фортепіанного дуету Мирослава Драгана і Оксани Рапіти із Львова, відомого віолончеліста Олександра Пирієва і Вінницького камерного оркестру "Арката".

До речі, Рапіта і Драган - дует не тільки на сцені, але й в житті - як чоловік і дружина. Мабуть, у цьому секрет їхньої надзвичайної зіграності. Особливо, коли вони грають джаз Скорика у чотири руки. Легкість, гумор, динаміка, ламаний ритм, пружні синкопи, ефектні "скориковські" фінали і, звичайно, кураж, без якого джаз - не джаз, дарували слухачам величезну насолоду! "Браво!", "Біс!", "Геніально!" - не стримували емоцій вінничани.

Найвідоміша композиція Мирослава Скорика "Мелодія ля-мінор" колись лунала у фільмі "Великий перевал", а тепер вона входить у десятку найвідоміших музичних творів сучасності. Саме цією мелодією завершився концерт.

- Тісно пов'язаний Мирослав Скорик із нашим краєм, - сказав Анатолій Левицький, директор Вінницької філармонії. - Він завершив оперу Леонтовича "На русалчин Великдень", неодноразово виступав у Вінниці, у Тульчині. Нехай доброю пам'яттю для нього стане ювілейний альбом "Територія музики", присвячений 80-річчю Вінницької філармонії!

Нині 80-річний Мирослав Михайлович Скорик - Герой України, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, автор опери "Мойсей", відзначеної папою Іоаном Павлом ІІ, - не спочиває на лаврах, він у вічному русі, у творчості і постійно дарує світу чудову українську музику.