Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 157 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

25 квітня 2024
Oliver Cromwell 1599
Earl Bostic 1913
Ella Fitzgerald 1918
William Roache 1932
Al Pacino 1940
Bjorn Ulvaeus 1945
Eric Bristow 1957
Andy Bell 1964
Renee Zellweger 1969

Фото дня

7554 (11).jpg
Україна здобула чергову перемогу PDF Друк e-mail
Понеділок, 24 жовтня 2011, 00:00

Журі міжнародного оперного конкурсу-фестивалю Armel визнало українського баритон-баса Василя Сліпака найкращим солістом за виконання головної ролі у виставі Віктора Ульманна «Атлантіс». Постановка відбулася у виконанні Краківської опери, яка, у свою чергу, отримала Гран-Прі за найкращу оперну продукцію.

Вихованець Львівської хорової капели "Дударик" Василь Сліпак закінчив місцеву консерваторію у 1997 році. Потім його було запрошено до Паризької опери, і сьогодні він продовжує свою сольну кар'єру у Європі. Василь Сліпак пройшов до фіналу в результаті двоетапного конкурсу, що проходив у Будапешті, Лос-Анжелесі, Нью-Йорку та Парижі. З переможців першого туру далі формувалися колективи для майбутніх конкурсних вистав. У другому турі фіналістів обирали режисери-постановники та диригенти. Спочатку кожен із конкурсантів мав виконати одну із улюблених арій, після чого режисери-постановники та диригенти у "власній студії" працювали з тими учасниками конкурсу, яких музичне журі першого туру рекомендувало на виконання головної ролі у тій чи іншій опері. Фіналістами, окрім українця, стали двоє учасників з Угорщини, двоє з Франції, по одному - із Португалії, Сербії та Домініканської Республіки.
Міжнародний оперний конкурс-фестиваль Armel - єдиний огляд молодих оперних співаків, під час якого крім майстерності оцінюються також акторські та сценічні здібності. Протягом чотирьох років в оперному музичному змаганні взяли участь більше тисячі співаків із 52 країн світу. Переможці конкурсу-фестивалю отримують винагороду у розмірі 10 000 євро