Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 149 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

23 квітня 2024
William Shakespeare 1564
J.M. Turner 1775
J.P. Donleavey 1926
Shirley Temple Black 1928
Sir Bill Cotton 1928
Roy Orbison 1936
Lee Majors 1940
Ed Stewart 1941
Mike Smith 1955

Фото дня

7554 (7).jpg
Новостворений оркестр розпочне турне з Києва PDF Друк e-mail
Понеділок, 17 жовтня 2011, 16:20

27 жовтня в Національному театрі опери та балету відбудеться концерт-інаугурація міжнародного Оркестру молодих обдарованих виконавців «I, CULTURE Orchestra», з якого розпочнеться європейське гастрольне турне колективу. Проект покликаний об’єднати молоду музичну еліту країн-членів програми ЄС «Східне партнерство». Цей міжнародний колектив продовжує традицію створення творчих музичних об’єднань – Молодіжного оркестру Європейського Союзу та West-Eastern Divan Orchestra.

До основного складу «I, CULTURE Orchestra» увійшли понад сто молодих музикантів з країні Східної Європи, з них 14 – українці. Їх відбирало міжнародне журі за підсумками національних прослуховувань. Диригент колективу – Павел Котля, соліст оркестру – піаніст Петер Яблонський.
Про «I, CULTURE Orchestra» вже пишуть найавторитетніші музичні журнали Європи. Його виступ почують майже 20 тисяч слухачів у найпрестижніших залах, зокрема у Берлінській філармонії, Palais des aux-Arts у Брюсселі, Royal Festival Hall у Лондоні, Teatro Real у Мадриді та у Національній філармонії у Варшаві.
До концертної програми, з якою ступатиме оркестр, увійшли твори видатних композиторів, серед яких Кароль Шимановський, Сергій Прокоф’єв, Дмитро Шостакович.