Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 158 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір


Зараз лунає NOW
- Автор - Назва:
Vivaldi - Violin Concerto In E, Op. 8/1,"The Four Seasons (Spring)" - 3. Danza Pastorale
Наступний NEXT
- Автор - Назва:
Franz Schubert - Symphony #5 In B Flat, D 485 - 3. Menuet & Trio
Слухачів: 18
Кбіт/сек: 128

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

29 березня 2024
Sir William Walton 1902
Philip Ahn 1905
Ruby Murrey 1935
Sir John Vane 1927
Sheila Kitzinger 1929
Lord (Norman) Tebbit 1931
James Moody 1925
Eric Idle 1943
John Major CH, MP 1943
John Suchet 1944
Elle Mac Pherson 1965
Jonathan Davey! 1965

Фото дня

dvorak.jpg
Gramophone роздав нагороди - 2011 PDF Друк e-mail
Неділя, 09 жовтня 2011, 20:17

У Лондоні оголошено володарів нагород британського журналу Gramophone в області академічної музики за 2011 рік. Записом року визнано платівку з 12-м і 13-м квартетами Дворжака у виконанні колективу імені Павла Хааса (Paval Haas Quartet, Чехія), що вийшла на лейблі Supraphon. Мецо-сопрано Дженет Бейкер (Janet Baker, Велика Британія) отримала нагороду за внесок у музику, а диригент Джон Еліот Гардінер (John Eliot Gardiner, Велика Британія) отримав спеціальний приз за проект «Bach Cantata Pilgrimage», запис повного циклу кантат Йоганна Себастьяна Баха.

Відразу дві нагороди - «Молодому артисту року» та «Лідеру класичного чарту» - присуджено гітаристу Мілошу Карадаглічу (Miloš Karadaglić, Чорногорія). «Лейблом року» визнано Wigmore Hall Live, який переміг у цій категорії першим з лейблів, спеціалізованих на концертних записах. Приз «Вибір редактора» дістався запису «Стабат Матер» Россіні у виконанні Анни Нетребко і Джойса Ді Донато (Joyce DiDonato, США) у супроводі хору та оркестру Національної академії Санта-Чечилія під орудою Антоніо Паппано (Antonio Pappano, Італія).
Найкращим оркестровим записом стала 10-а симфонія Шостаковича у виконанні Королівського філармонічного оркестру Ліверпуля під керівництвом головного диригента Василя Петренка, а в номінації «Найкраща вистава на DVD» переміг відеозапис опери Верді «Дон Карлос» у постановці лондонського театру Ковент-Гарден з Роландо Вільясоном (Rolando Villazón, Мексика) і Мариною Поплавською в головних ролях.
У номінації «Музикант року» - єдиній, переможця якої визначає не редакція, а онлайн-голосування, - лауреатом став венесуельський диригент Густаво Дудамель (Gustavo Dudamel).