Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 155 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

25 квітня 2024
Oliver Cromwell 1599
Earl Bostic 1913
Ella Fitzgerald 1918
William Roache 1932
Al Pacino 1940
Bjorn Ulvaeus 1945
Eric Bristow 1957
Andy Bell 1964
Renee Zellweger 1969

Фото дня

Adolphe_Adam.jpg
Українські музиканти застрягли в Німеччині PDF Друк e-mail
Четвер, 08 вересня 2011, 15:46

Понад 150 українських музикантів, переважно з Харківського академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка та Галицького академічного камерного хору зі Львова, які перебувають у Німеччині з гастролями, опинилися у скрутній ситуації. Німецька фірма, що є організатором концертів трупи у Берліні, виявилася банкрутом і відмовляється заплатити музикантам за виступи та сплатити повернення їх на батьківщину.

Прем'єра постановки у Берліні відбулася, як і планувалося, 2 вересня. Однак собор був заповнений глядачами лише на одну третину. Як повідомив один із членів української трупи Ігор Петриченко, небагато глядачів було і в наступні дні. Напередодні у вівторок організатор концертів, німецька фірма Multiversa, оголосила, що подальші виступи трупи скасовано, іі заплатила всього 10 тисяч євро. "Організатор нас кинув напризволяще, адже цих 10 тисяч євро і близько не вистачить на те, аби заплатити за роботу 155 членам трупи", зазначив Ігор Петриченко. Крім того, фірма відмовилася дати гроші на паливо для повернення музикантів додому і не заплатила за проживання їх у готелі, через що понад 150 українців опинилися сьогодні на вулиці.
Зузанне Веховскі, директор готелю RAMADA у Франкфурті-на-Одері, де поселили музикантів, в телефонній розмові з кореспондентом УКРІНФОРМ підтвердила, що адміністрація виселила у середу 152 громадян України. "Вони заселилися 31 серпня, але ми отримали від організатора всього 10 тисяч євро, а сьогодні прийшов факс про те, що фірма є неплатоспроможною", сказала вона. За її словами, Multiversa заборгувала готелю 30 тисяч євро, тому українців виселили. "Зараз ми розмістили їх в одному з наших фойє і забезпечили безкоштовною водою та обідом", зазначила директор готелю.
Музиканти прибули до Німеччини трьома автобусами, два з яких стоять на парковці готелю у Франкфурті-на-Одері. Третій автобус заарештували напередодні за незадовільний технічний стан. Аби забрати його зі штрафмайданчика, музиканти не мають грошей, так само, як і на бензин для повернення на батьківщину.
Ситуацію з'ясовує консульський відділ Посольства України у ФРН. Музиканти вже звернулися по допомогу до німецької поліції, юристів та преси. Як сказав Ігор Петриченко, якщо музиканти залишать зараз Німеччину, то своїх грошей за виступи більше ніколи не побачать. Шенгенські візи в українців діють до 15 вересня.
Речниця компанії Multiversa на запит кореспондента агентства відповіла, що концерти українських музикантів у Берліні було скасовано через "організаторські та технічні проблеми". Від інших коментарів вона відмовилася, посилаючись на юридичну сторону справи.