Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 149 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

16 квітня 2024
Sir Charles Chaplin 1889
Ruth Madoc 1943
Nick Berry 1963
Spike Milligan 1918
Gerry Rafferty 1943
Gabrielle Sabatini 1970
Dusty Springfield 1939
Jimmy Osmond 1963
Conchita Martinez 1972

Фото дня

2155339.jpg
Світ визнав юних віртуозів з Кіровограда PDF Друк e-mail
Четвер, 26 травня 2011, 21:49

Вихованці оркестру народних інструментів «Орія» Кіровоградського обласного Центру дитячої та юнацької творчості доводили свою майстерність на рівні із сотнею кращих інструментальних колективів світу на Міжнародному молодіжному фестивалі інструментальної музики, який вже 59 років поспіль проходить у Бельгійському місті Неєрпельт.

Жителі міста люблять цей фестиваль, чекають на нього і старанно готуються до нього – прикрашають будинки, крамнички, кав'ярні символікою фестивалю, квітами та старовинними музичними інструментами, навіть кущі та клумби створюють у формі різних музичних інструментів. З численних відкритих сцен ллється класична та сучасна інструментальна музика у виконанні найкращих духових, симфонічних, камерних оркестрів, оркестрів народних інструментів та різноманітних інструментальних ансамблів з 30 країн світу. Оркестр «Орія» виступав у номінації «Оркестри народних інструментів». Конкурсний виступ кожного колективу тривав усього 20 хвилин, але за цей час наші музиканти змогли показати високий рівень своєї майстерності.
Оркестр виконав декілька композицій – славнозвісний «Запорізький марш», ліричну тему «Реве та стогне Дніпр широкий», класичну композицію «Зундара» з балету «Гаяне», сучасне «Лібертанго», та яскраві фантазії на гуцульські теми. Після віртуозного виконання останньої композиції зал зірвався бурхливими оваціями. Глядачі аплодували стоячи, а журі, до складу якого входили провідні музичні критики з усіх країн світу, було у захваті від майстерності та надшвидкого темпу виконання цієї складної композиції.
Впевнено обійшовши відомі колективи з Португалії, Нідерландів, Чехії, Польші, Франції, Японії, Германії, Росії, оркестр народних інструментів «Орія» посів перше місце у своїй номінації і тим самим довів – Кіровоградщина – світова колиска талантів.
Завершився фестиваль грандіозною ходою оркестрів з усього світу вулицями міста.
Вихованці «Орії», завдяки талановитому керівнику Софії Матрос, безсумнівно, досягли високої вершини, але не останньої. Вже зараз юні музиканти готуються до участі у нових конкурсах та фестивалях, тож найяскравіші та найцікавіші перемоги для них ще попереду, і ми, впевнена, ще не раз почуємо про юних віртуозів з Кіровограда.

 



Тетяна Стороженко,
Кіровоградська обласна державна адміністрація