Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 155 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір


Зараз лунає NOW
- Автор - Назва:
Tchaikovsky - Symphony #6 In B Minor, Op. 74, Pathétique. 1.Adagio, Allegro Non Troppo
Наступний NEXT
- Автор - Назва:
Bach - Brandenburg Concerto #6 In B Flat, BWV 1051 - 3. Allegro
Слухачів: 13
Кбіт/сек: 128

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

29 березня 2024
King George I 1660
Maxim Gorky 1868
Paul Whiteman 1891
Dame Flora Robson 1902
Tony Bartley 1919
Sir Dirk Bogarde 1921
Michael Parkinson 1935
Neil Kinnock 1942
Sir Robert Eyre 1943
Richard Stilgoe 1943
Matthew Corbett 1948
Nasser Hussain 1968

Фото дня

lasso.jpg
Стартував І-й міжнародний конкурс ім. Квітки Цісик PDF Друк e-mail
Неділя, 03 квітня 2011, 13:20

2 квітня у Львівській філармонії стартував Перший Міжнародний конкурс українського романсу ім. Квітки Цісик. Журі на чолі з Ніною Матвієнко оцінюватиме 13-х конкурсантів з України, Естонії, Польщі, Росії, Молдови, Румунії, Угорщини, США. Відкрив захід ініціатор конкурсу Алекс Гутмахер (США). Далі почали виступати конкурсанти, що представляли по дві пісні: одна – з репертуару Квітки Цісик, і – акапельно – український романс.

Розпочав конкурсну програму Михайло Зрада із Польщі, за ним - Едуард Наточев із Росії (із містечка Полтавка, яке заснували вихідці із української Полтави – зазначила ведуча). До участі в конкурсі журі відібрало також – Олесю Літневські (Естонія), Василя Коломановського (Латвія), Світлану Сасу (Молдова), Михайла Колотила (Румунія), Христину Махно (США), Романа Медену (Угорщина), а також учасників з України: Ольгу Акулову (Донецьк), Тетяну Лаврів (Івано-Франківськ), Оксану Муху (Львів), Люцину Хворост (Харків), Петра Соболева (Чернівці).
Конкурс проходить у рамках українсько-американського проекту "Незабутня Квітка", що має на меті проведення концертів та вечорів пам’яті, присвячених видатній американській співачці українського походження Квітці Цісик.
Також під час Міжнародного конкурсу українського романсу буде оголошено про присвоєння імені Квітки одній з зірок сузір'я Овен. Відповідні сертифікати буде передано представникам української та американської родини – племінниці Марті Качмар-Цісик (Львів) та чоловікові Квітки – Еду Раковичу (США).
Захід проводиться як соціально-благодійний, адже він має привернути увагу до онкологічних проблем (усі жінки в сім’ї Квітки Цісик помирали від раку грудей).
«Ми хочемо привернути увагу різних громадських організацій та благодійних фондів до проблеми раку молочної залози. Тому завдяки фестивалю хочемо зібрати кошти на придбання пересувного мамографа для львівського онкоцентру», - заявляв раніше Алекс Гутмахер.
3 квітня буде урочисто відкрито кімнату-музей ім. Квітки Цісик у приміщенні СШ №54. Після цього всі охочі зможуть долучитися до висаджування дерева Квітки у Світовому саду українства (Музей архітектури і побуту). Того ж дня завершить конкурс гала-концерт, де крім переможців візьмуть участь Ніна Матвієнко, Олег Табаков, Василь Лазарович.
Разом із стартом Фестивалю Українського романсу імені Квітки Цісик стартуватиме і дитячий конкурс малюнків, присвячений співачці, у якому братимуть участь усі школи Львова.
Нагадаємо, у Львові минулого року відкрили вулицю Квітки Цісик, що з'єднує вул. А.Лінкольна та вул. М.Хвильового. 22 січня 2010 року у Львові відкрили меморіальну дошку Квітці Цісик. Вона прикрасила фасад будинку на вул. Глибокій, 8, де мешкала родина співачки.