Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 157 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

26 квітня 2024
Leonardo Da Vinci 1452
Frederick Law Olmstead 1822
Gertrude 'Ma' Rainey 1886
I.M Pei 1917
David Coleman 1926
Jack Douglas 1927
Duane Eddy 1938
Koo Stark 1956
Roger Taylor 1960

Фото дня

f0.jpg
Влада Польщі заборонила комікс про Шопена PDF Друк e-mail
Четвер, 24 лютого 2011, 17:21

Комікс було створено на замовлення польського посольства в Берліні. Він повинен був в доступній формі познайомити німецьких дітей з польською культурою. Проте, голова МЗС Польщі пан Сікорський вважає, що комікс вийшов вульгарним. За його словами, цей проект - безумовно, помилка.

У коміксі розповідається історія сучасного Шопена, який відправляється у в'язницю, щоб дати там концерт, до того ж супроводжує композитора його бритоголовий приятель. В одному з епізодів комікса Шопен стоїть на сцені, а в'язні у нецензурних висловлюваннях вимагають, щоб він пішов геть.
Сікорський висловив жаль, що не зможе звільнити співробітника польського посольства в Берліні, який несе відповідальність за виготовлення коміксу, так як ця людина вже не працює в МЗС.
Текст коміксу був написаний двома мовами: німецькою та польською. Він поширювався безкоштовно. Було випущено дві тисячі копій. У цілому проект обійшовся творцям в 27 тисяч євро.
МЗС Польщі повідомило, що весь тираж коміксів планується знищити. Тим не менш, комікс встиг потрапити до числа лотів на популярному польському аукціонному сайті Allegro.