Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 152 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

26 квітня 2024
Leonardo Da Vinci 1452
Frederick Law Olmstead 1822
Gertrude 'Ma' Rainey 1886
I.M Pei 1917
David Coleman 1926
Jack Douglas 1927
Duane Eddy 1938
Koo Stark 1956
Roger Taylor 1960

Фото дня

paganini.jpg
Відкрився венеційський карнавал PDF Друк e-mail
Середа, 23 лютого 2011, 13:16

Традиційний Венеційський карнавал розпочався святом Бахуса. На площі Святого Марка всі охочі можуть наповнити келихи вином з фонтану, який працюватиме кожен вечір. Новий художній керівник карнавалу режисер Давіде Рампелло запропонував нову концепцію свята-маскараду. У попередні роки під проходив під девізом "6 відчуттів" (за шістьма історичними районами Венеції). Рампелло ж присвятив свій карнавал, який закінчується 8 березня, жінкам.

Змінився також і антураж свята. Так, нинішній карнавал "переміститься" з середніх століть у декорації ХІХ століття. Це пов'язано також з тим, що Венеційський карнавал, як і всі найбільші події на Апеннінах, присвячений в цьому році 150-річчю об'єднання Італії.
Головними "особами", за задумом Рампелло, повинні стати жіночі персонажі постромантичної епохи. Головна з них - імператриця Австрії Єлизавета Баварська. Саме під її правлінням перебувала Венеція і більшість північних територій Апеннін, що входили в ХІХ столітті до складу Австро-Угорської імперії.
Таким чином, традиційні історичні костюми середньовічної Венеції замінять довгі жупани, високі капелюхи, корсети та спідниці з криноліном. У міських театрах пройдуть постановки драматургів ХІХ століття.
Однак не обійдеться і без традиційних подій Венеційського карнавалу, таких як "Політ ангела з вежі площі Святого Марка", парад човнів на Великому каналі і свято Марій, за легендою про викрадених піратами 12 наречених. Потім дож (титул глави держави в італійських морських республіках - Венеціанської, Генуезької і Амальфійской) обдаровував їх багатим приданим.
Для численних вистав у центрі площі Святого Марка зведуть театр традиційної комедії - дель арте. Для його оформлення Рампелло запросив Анджело Лоді, художника з декорацій уславленого міланського театру Ла Скала.
Наприкінці карнавалу буде обрано найкращу маску. Протягом усього карнавалу в Казино Венеції, театрах Малібран і Ла Феніче будуть проходити вечори-маскаради. Ціна за вхідний квиток сягатиме 600 євро.