Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 152 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

24 квітня 2024
Lord (Hugh) Dowding 1882
Robert Penn Warren 1905
Sir Clement Freud 1924
Shirley MacLaine 1934
Chris Kelly 1940
John Williams 1941
Barbra Streisand 1942
Jean-Paul Gaultier 1952
Paula Yates 1959

Фото дня

096.jpg
Домінґо відзначив ювілей PDF Друк e-mail
Неділя, 23 січня 2011, 16:12

21 січня Пласідо Домінґо відсвяткував своє 70-ліття.
Народжений у Мадриді, він зростав у Мексиці, де працювали його батьки – професійні співаки сарсуели. У 18 років він дебютував на оперній сцені в «Ріґолетто» Верді, а в 20 – виконав свою першу головну партію в опері Верді «Травіата» (Альфредо). З тих пір, ось вже 50 років поспіль, співак не полишає сцени провідних оперних театрів світу, виконавши 130 партій світового оперного репертуару.

Поряд з кар'єрою співака Пласідо Домінґо широко відомий як диригент і художній керівник оперних театрів у Вашингтоні та Лос-Анджелесі.
Напередодні ювілею іспанський уряд нагородив Домінґо орденом мистецтв Іспанії.
На день народження співакові подарували незабутній концерт, про програму якого Пласідо навіть і гадки не мав. У ньому взяли участь Брайан Теффел, Пол Гроувс, Долора Зайчик, Айноа Артета, Ервін Шротт та інші. Одним з найяскравіших моментів ювілейного концерту стало виконання оркестром Королівського оперного театру світової прем'єри написаної до ювілею Домінґо сучасним китайським композитором Тан Дуном дивовижною п'єси, яку автор назвав «Пла-Сі-До». Ювіляр дивився її у королівській ложі поруч з королевою Іспанії.
Звертаючись наприкінці концерту до всіх шанувальників його таланту, Пласідо Домінґо сказав: «Бути в оперних лавах у 70 років – це вже велика честь для мене. І я не проти, якщо доля мені подарує ще кілька років роботи на сцені. Але можу вас запевнити, що не буду співати, ні на один день більше, ніж зможу, але й ні на один день менше, ніж повинен».