Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 158 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

19 квітня 2024
Eliot Ness 1903
Jim Mollison 1905
Garfield Morgan 1931
Dudley Moore 1935
Tim Curry 1946
Paloma Picasso 1949
Ruby Wax 1953
Trevor Francis 1954
Sue Barker 1956

Фото дня

3523g.gif
Українське бароко в музеї Гончара PDF Друк e-mail
Понеділок, 06 грудня 2010, 22:49

11 грудня театр історичного танцю «A l'entrada» та ансамбль старовинного співу «Alitea» вдруге запрошують глядачів на перегляд танцювальної інтермедії в стилі українського бароко «Fatalia Blazenska» («Доля Жартівлива»). На цей раз вистава відбудеться в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара», що радо підтримав ініціативу колективів.

«Fatalia Blazenska» є інтерпретацію ранніх європейських інтермедій – коротких музичних вистав, які виконували на балах та між актами трагедій. Саме з інтермедії народилася Comedia del'Arte та балет; інтермедії дали поштовх до розвитку живого й зрозумілого глядачеві театру.
Інтермедія поєднує танець, музику та драматичну гру часів раннього українського бароко. Це – інша сторона вітчизняної історії, що показує не село та кріпаків, а освічених та блискучих представників української еліти XVII ст. – шляхти та козацької верхівки.
Дія вистави розповідає про про Добро і Зло, про кохання й зраду, про вміння прощати й про Долю, яка так часто жартує з людьми.
Ініціатор вистави, театр історичного танцю «A l’entrada», є неприбутковою мистецькою організацією, яка займається дослідженням, реконструкцією та інтерпретацією історичного танцю, старовинного співу, театру й костюму від часів Середньовіччя до епохи Бароко. Інтермедії передувала кропітка наукова робота з дослідження європейського та власне українського мистецтва початку XVII ст.
На Вас 11 грудня о 18:00 за адресою вул. Мазепи, 29, Етноклуб «Музею Івана Гончара».