Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 151 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

19 квітня 2024
Eliot Ness 1903
Jim Mollison 1905
Garfield Morgan 1931
Dudley Moore 1935
Tim Curry 1946
Paloma Picasso 1949
Ruby Wax 1953
Trevor Francis 1954
Sue Barker 1956

Фото дня

ch.jpg
Скандал в Одеській опері триває PDF Друк e-mail
Четвер, 30 вересня 2010, 11:44

Прем’єр-міністр Микола Азаров, перебуваючи
з візитом в Одесі, відвідав Одеський оперний театр. Там «трупа» з третини складу театру переконувала його, що Сергій Проскурня навіть через суд не має поновитися на посаді генерального директора. Артисти переконували прем’єра, що знаний в Україні театральний діяч та режисер не відповідає рівню одеської опери.

Про причину свого звільнення Проскурня розповів на прес-конференції. "Входячи у справи в театрі, я виявив цікаві речі. Наприклад, в штатному розписі 28 прибиральниць. Але дирекція наймає за 26 тисяч гривень щомісяця клінінгову компанію, яку ніхто в очі не бачив. У штаті надзвичайно багато слюсарів, сантехніків, електриків. Водночас у штатному розписі тільки 47 ставок музикантів, артистів оркестру. Київська Національна опера має більш як 190 музикантів у оркестрі. По суті, Київський оперний має три повноцінних оркестрових склади, котрі дають театрові змогу і паралельно гастролі проводити, і працювати над новим репертуаром. До речі, я працював відкрито, проводив планерки, спілкувався з людьми. І чимдалі я працював, тим більше пересвідчувався в особливостях тіньового менеджменту. Довелося збирати свідчення керівників підрозділів про те, що в театрі є “мертві душі”. Чи міг я підписувати накази про преміювання неіснуючих працівників?! Потім з’ясував, що в театр заводять туристів, які платять екскурсоводам готівкою. При цьому наповнюваність залу за результатами року – 37%.  У 2007 році в театр закуповувалися музичні інструменти. А сьогодні оркестранти просить у прем’єра ще 5 мільйонів на нові інструменти.
Проскурня на прес-конференції оприлюднив витяг з листа слідчого управління ГУ МВС України в Одеській області стосовно фактичного керівника театру: «За наявними матеріалами кримінальної справи на Холденко Світлану Іванівну, яка обіймає посаду заступника директора Одеського академічного театру опери та балету і не має вищої освіти... У відділ кадрів надана довідка про незакінчену вищу освіту (відрахована з 5-го курсу Одеського будівельного інституту), однак вилученими з особистої справи копіями наказів по вказаному інституту Холденко С.І. відрахована з 3-го курсу за академічну неуспішність і не має іншої вищої освіти».
Ситуація в Одеській опері ганебна не лише для Одеси, а й для всієї України. Як вона розв’яжеться, спрогнозувати поки що складно. Принаймні хотілося б, аби будь яке рішення, яке приймуть уряд чи Міністерство культури, вони чітко пояснили громадськості.

 

За матеріалами УНІАН