Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 165 гостей на сайті

Про Погоду

Наш Ефір


Зараз лунає NOW
- Автор - Назва:
Vivaldi - Violin Concerto In E, Op. 8/1,"The Four Seasons (Spring)" - 3. Danza Pastorale
Наступний NEXT
- Автор - Назва:
Franz Schubert - Symphony #5 In B Flat, D 485 - 3. Menuet & Trio
Слухачів: 18
Кбіт/сек: 128

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

29 березня 2024
Sir William Walton 1902
Philip Ahn 1905
Ruby Murrey 1935
Sir John Vane 1927
Sheila Kitzinger 1929
Lord (Norman) Tebbit 1931
James Moody 1925
Eric Idle 1943
John Major CH, MP 1943
John Suchet 1944
Elle Mac Pherson 1965
Jonathan Davey! 1965

Фото дня

128.jpg
Вівальді PDF Друк e-mail
П'ятниця, 24 вересня 2010, 00:09

ВІВАЛЬДІ
Антоніо Лучіо
Antonio Lucio Vivaldi
(1678 – 1741)

Батько майбутнього композитора хоч і був перукарем, але вважався віртуозом скрипки. Саме він підштовхнув сина до музики і записав його до оркестру Капелли Святого Марка. Згодом юнак здобуває авторитет завдяки майстерній грі на віолончелі.
У 1703 Вівальді отримує сан священика. Наступного року Вівальді через проблеми зі здоров'ям переходить вчителювати до сирітського притулку для дівчат у Венеції. Навчаючи сиріт грі на скрипці, він досягає таких успіхів, що його учні стають відомими навіть за кордоном; Вівальді написав для них більшість своїх концертів, кантат, і духовної музики. Популярність скоро зробила його відомим також у країнах, на той час дуже закритих у своїх національних традиціях, таких як Франція.
У 1705 було видано першу збірку його робіт ("Raccolta"), а згодом – і багато інших. Але більшість його робіт було знову відкрито лише у першій половині 20-го століття у Туріні та Генуї, а опубліковано – у другій половині.
Музика Вівальді інноваційна, ламає усталені звичайні схеми; він дав яскравість формальній та ритмічній структурі концерту, повторно шукаючи гармонійні контрасти, і винайшов нові мелодії і теми. Більш того, Вівальді зумів створити неакадемічну музику, особливо призначену для поціновування широкою аудиторією, а не лише вузьким колом спеціалістів. Він вважається одним із композиторів, що почали розвивати музику бароко до стилю імпресіонізму. Вівальді також визнають піонером романтичних музикантів. Концерти і арії Вівальді мали глибокий вплив на Йогана Себастіана Баха (що відгукнулось у його Страстях і кантатах). Бах переклав декілька концертів Вівальді для соло клавіатури, і декілька для оркестру, разом із відомими «Concerto for Four Violins and Violoncello», «Strings and Continuo» (RV 580).
Найбільш відомим твором Вівальді вважають цикл з 4-х скрипкових концертів «Пори року». І мало кому відомо, що перу композитора належать понад 500 концертів та понад 100 сонат для різноманітних інструментів, понад 40 опер, 3 ораторії, 56 світських кантат та понад півсотні творів духовної музики.