Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 159 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

25 квітня 2024
Oliver Cromwell 1599
Earl Bostic 1913
Ella Fitzgerald 1918
William Roache 1932
Al Pacino 1940
Bjorn Ulvaeus 1945
Eric Bristow 1957
Andy Bell 1964
Renee Zellweger 1969

Фото дня

Busoni.jpg
Расист-міліціонер побив темношкірого музиканта PDF Друк e-mail
Понеділок, 19 липня 2010, 12:57

18 липня о 18:25 Стівен Окурут – соліст гурту „Чорнобривці” –  мав ділову зустріч на території супермаркету у Харкові. Під час розмови до них підішли два працівника міліції і, не представившись, почали вимагати посвідчення особи. Коли Стівен на їхню вимогу надав документи – вони забрали їх та наказали прослідувати з ними до відділку.

Приміщення, куди привели співака, виявилося на другому поверсі супермаркету. Після того, як зайшли до кімнати, працівники міліції без жодних пояснень чи надання відповідних санкцій почали обшук. В пошуках наркотиків, заставили Стівена роздягнутися, голосно ображаючи нецензурною лайкою. Після принизливого нишпорення навіть у спідній білизні, нічого не знайшовши (Стів не курить, не вживає ні спиртного, ані наркотиків), почали питати, що він робить у Харкові. Те, що безпідставний обшук та неправомірні запитання не дали бажаного ефекту, напевно, поставило „представників правопорядку” в глухий кут, то ж вони причепилися до обручки. Коли Стівен сказав, що він одружений і це його власна обручка, міліціонери заявили, що він її вкрав і що зараз будуть «вибивати правду». Один з них вийшов за двері чатувати, а другий почав бити музиканта гумовим кийком. Коли Стів упав – побиття продовжилося вже з використанням ударів кулаків та ніг. Тортури супроводжувалися брудною, нецензурною лайкою, міліціонер відкрито вигукував, що він расист(!). Стів від болю почав голосно кричати і це трохи спинило «захисника порядку» – він вийшов спитати у колеги, чи було чутно крики. Отримавши ствердну відповідь, спитав у Стівена, чи хоче він звідси піти, чи оформлювати протокол про затримання. На що Стівен відповів, що наполягає на протоколі. Міліціянти зрештою так і не оформили протокол; вони віддали музиканту документи, а гроші, вилучені під час обшуку, не повернули, сказавши, о це компенсація за їхні „старання”.
Після того, як Стівен Окурут вийшов до подруги, яка весь цей час чекала його на першому поверсі, він одразу викликав швидку допомогу і вже в лікарні зняв побої.
Наразі він перебуває у місцевій прокуратурі та дає свідчення.

Стівен разом з колегами-музикантами висловлює сподівання, що даний інцидент стане останнім у черзі аналогічних проявів зі сторони тих, хто насправді мав би громадян захищати.