Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 158 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір


Зараз лунає NOW
- Автор - Назва:
Rimsky-Korsakov - 'Scheherazade'-2.The Story Of Tha Kalender Prince
Наступний NEXT
- Автор - Назва:
Vivaldi - Violin Concerto In G Minor, Op. 8/2, "Summer" - 2. Adagio
Слухачів: 19
Кбіт/сек: 128

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

29 березня 2024
Sir William Walton 1902
Philip Ahn 1905
Ruby Murrey 1935
Sir John Vane 1927
Sheila Kitzinger 1929
Lord (Norman) Tebbit 1931
James Moody 1925
Eric Idle 1943
John Major CH, MP 1943
John Suchet 1944
Elle Mac Pherson 1965
Jonathan Davey! 1965

Фото дня

3677e18d17e50798d69c094558636d83.jpg
У Берліні відкрився фестиваль класичної музики PDF Друк e-mail
Неділя, 18 липня 2010, 12:06

Класика просто неба. Найкрасивіша площа Берліна Жандарменмаркт на кілька днів перетворилася на концертний зал. Тут звучать класичні твори у виконанні як визнаних зірок, так і дебютантів, які тільки мріють підкорити світову оперу.

Зазвичай на цю площу приходять, щоб помилуватися шедеврами архітектури - французьким та німецьким соборами. Але раз на рік до неї не придивляються, а прислуховуються. В опері під відкритим небом немає ніяких правил - одні хизуються вечірніми сукнями та костюмами. Інші - приходять як на пляж, та ще й з морозивом та бутербродами. У такому вигляді - в звичайному театрі - і на поріг би не пустили. Але директор фестивалю Герхардт Кемпфе каже - це все умовності, головне - нести культуру в маси. "Багато людей не ходять в оперу. Вони думають, що нічого не розуміють у музиці, і сусіди будуть поглядати, якщо вони зааплодують не там, де треба. Опера стала прерогативою багатих людей, а ми хочемо долучити до класики всіх".
За 20 років фестивалю на сцені просто неба виступали Монсерат Кабальє та Хосе Каррерас. Цього року публіку вирішили порадувати - тут буде співати оперна діва Лючія Аліберті, а також пройде вечір музики Чайковського. Але справжньою родзинкою фестивалю став виступ чемпіона світу з художнього свисту, який не співає, а насвистує класичні твори.
Потрапити на концерт, хай і під відкритим небом - задоволення не з дешевих. Але ощадливі любителі класики не розгубилися. Всі вулички, що ведуть до площі, зайняли слухачі без квитків. Одні просто сіли на тротуарі, інші прийшли з розкладними стільцями, щоб насолоджуватися класикою з комфортом. "Звичайно, акустика тут не найкраща. Але ми не скаржимося, адже у нас безкоштовні місця. Крім того, ми не ризикуємо. Якщо піде дощ - спокійно зберемося і підемо, вечір не буде зіпсований. Та й взагалі, оперу потрібно не бачити, а чути".
Дощ не пішов. І те, що все-таки варто було побачити - музичний феєрверк, яким завершився перший день фестивалю, - безбілетники теж не пропустили. Його було видно не тільки на площі, але і у всьому Берліні.

 

Джерело